latinica  ћирилица
24/09/2020 |  10:14 ⇒ 11:59 | Autor: RTRS

Cvijanović: Očuvanje kulturnog blaga i tradicije - zajednički cilj svih nas (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Narodnom pozorištu Republike Srpske i Muzeju Republike Srpske veliki jubilej - 90 godina postojanja.
Željka Cvijanović (foto: www.instagram.com / zeljka.cvijanovic) -
Željka Cvijanović (foto: www.instagram.com / zeljka.cvijanovic)

- Zadovoljna sam što smo posljednjih godina, kako se popravljala i finansijcka situacija, uspijevali da više izlazimo u susret potrebama institucija kulture, ali na tom planu treba još mnogo raditi - istakla je predsjednica Srpske.

      View this post on Instagram

Narodnom pozorištu Republike Srpske i Muzeju Republike Srpske čestitam veliki jubilej - 90 godina postojanja. Zadovoljna sam što smo posljednjih godina, kako se popravljala i finansijcka situacija, uspijevali da više izlazimo u susret potrebama institucija kulture, ali na tom planu treba još mnogo raditi. Zahvalnost za mnoge uspjehe, koji su u teškim vremenima ostvareni u oblasti kulture i umjetnosti, dugujemo isključivo našim umjetnicima i djelatnicima u oblasti kulture, i to treba javno reći i zahvaliti im, ne samo na njihovom talentu i uloženom trudu, već i na njihovoj istrajnosti i odluci da ne odustanu ni od svog poziva, ni od kulture. Moramo to cijeniti više nego što inače činimo, jer očuvanje kulturnog blaga, tradicije i naših ustanova u oblasti kulture mora biti zajednički cilj svih nas – i institucija i građana.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Sep 23, 2020 at 11:30pm PDT

Cvijanović je zahvalila umjetnicima i djelatnicima u oblasti kulture.

- Zahvalnost za mnoge uspjehe, koji su u teškim vremenima ostvareni u oblasti kulture i umjetnosti, dugujemo isključivo našim umjetnicima i djelatnicima u oblasti kulture, i to treba javno reći i zahvaliti im, ne samo na njihovom talentu i uloženom trudu, već i na njihovoj istrajnosti i odluci da ne odustanu ni od svog poziva, ni od kulture.  Moramo to cijeniti više nego što  inače činimo, jer očuvanje kulturnog blaga, tradicije i naših ustanova u oblasti kulture mora biti zajednički cilj svih nas – i institucija i građana - naglasila je predsjednica Srpske.