latinica  ћирилица
24/09/2020 |  11:03 ⇒ 11:07 | Autor: TANЈUG

Vučić: Želimo normalne odnose sa Crnom Gorom, vrata Srbije otvorena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija želi saradnju i normalne odnose sa Crnom Gorom, kao i da su vrata te zemlje otvorena za sve ljude iz Crne Gore.
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto:Sputnik / Radoje Pantović)

Vučić je novinarima, nakon svečane promocije novih pripadnika policije, izjavio da je Srbija uvijek spremna na saradnju sa Crnom Gorom, gdje je juče konstituisana nova Skupština.

- Nemamo bližeg, to što oni svi zajedno žele da pokažu ambasadorima u Podgorici, kako su daleko od Srbije, kako će ne znam šta sve da urade... Mi sa tim nemamo problem. Neka kažu i rade šta hoće, mi ćemo ovdje da budemo uvijek spremni da sačekamo braću, prijatelje iz Crne Gore za saradnju - rekao je Vučić.

Naveo je da su sva vrata Srbije u potpunosti otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

Što se tiče pregovora u Briselu, Vučić je poručio da će Beograd u najboljoj vjeri nastaviti pregovore sa Prištinom pod okriljem Evropske unije.

Na pitanje da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzme pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo riječi o tome, Vučić je rekao da je to veoma kompleksno, teško i složeno pitanje na koje danas, kako kaže, ne bi odgovarao.

Istakao je, međutim, da se pregovori i odlukom Ujedinjenih nacija vode pod okriljem EU.

- I odlukom UN, i neću da govorim ko je sve na to uticao svojevremeno, pregovori se vode pod okriljem EU i u najboljoj vjeri ćemo nastaviti pregovore pod okriljem EU - rekao je Vučić.

"Danas putujem u Tursku, razgovaraću sa Erdoganom"

Vučić je najavio da danas putuje u Tursku, gdje će razgovarati sa predsjednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsjednikom danas - rekao je on.