latinica  ћирилица
24/09/2020 |  11:48 ⇒ 12:34 | Autor: sputniknews.com

Putin predložen za Nobelovu nagradu za mir (FOTO)

Ruski pisac Sergej Komkov saopštio je da je predložio predsjednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine.
Vladimir Putin (foto:@KremlinRussia_E) - Foto: Twitter
Vladimir Putin (foto:@KremlinRussia_E)Foto: Twitter

- Proces nakon podnošenja moje prijave Nobelovom komitetu već je započeo! I niko ga ne može zaustaviti - napisao je Komkov na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prijavu za nominaciju Putina za nagradu za mir Nobelov komitet u Oslu primio je 10. septembra, poslije čega je američka strana nominovala američkog predsjednika Donalda Trampa, rekao je Komkov.

- Danas je ovo faktički moja četvrta prijava za Nobelovu nagradu za mir. Ona je poslata 9. septembra ove godine, a 10. septembra prijavu je primio Nobelov komitet za mir u Oslu u sjedištu Nobelovog komiteta - rekao je Komkov na konferenciji za novinare "O nominovanju predsjednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine".

Akademik je dodao da je pomno pratio put preporučenog pisma i napomenuo da je odmah po prijemu ruske prijave američka strana nominovala Trampa.

Ranije je Foks njuz javio da je Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine.

Američkog predsjednika nominovao je norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede za posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.