latinica  ћирилица
24/09/2020 |  12:28 | Autor: RTRS

Čubrilović čestitao 90 godina postojanja i rada Muzeju Republike Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime, direktoru Muzeja Republike Srpske Miladinu Saviću i svim zaposlenim u Muzeju Republike Srpske 90 godina postojanja i rada, uz želju da zadrže važnu ulogu u čuvanju kulture, tradicije i istorije.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Želim vam da uspješno nastavite da, posredstvom postavki, tematskih izložbi, prikupljanja muzejske građe, specijalnih izdanja, rada vaših kustosa, konzervatora, arheologa, istoričara, etnografa, etnologa i ostalih zaposlenih u Muzeju Republike Srpske, sačuvate od zaborava materijalnu, duhovnu i kulturno-istorijsku baštinu Republike Srpske - napisao je Čubrilović u čestitki.

On je istakao da je obilježavanje 90 godina rada prilika da se sjetimo i onih koji su dio svog života uložili u rad ovog Muzeja, a jedan od najzaslužnijih je prvi upravnik ove institucije, ugledni slikar Spiridon Špiro Bocarić.

- Iskreno se nadam da ćete u narednom periodu, uz pomoć institucija Republike Srpske, realizovati planove o proširenju postavke "Јasenovac" i sprovesti ideju o formiranju postavke odbrambeno-otadžbinskog rata. Narodna skupština Republike Srpske će i ubuduće podržavati vaš rad, svjesni uloge i značaja koje Muzej Republike Srpske ima u čuvanju i prezentaciji identiteta Republike Srpske i njenog naroda - piše u čestitki predsjednika NSRS Muzeju Republike Srpske.