latinica  ћирилица
24/09/2020 |  12:34 ⇒ 15:53 | Autor: SRNA

Vidić: Na moralnim vrijednostima antifašizma počiva Evropa (FOTO)

Proslavljajući Dan grada, Bijeljina njeguje moralne vrijednosti koje je u sebi nosila antifašistička borba na čijim temeljima danas počiva Evropa, izjavio je predsjednik Gradske skupštine SUBNOR Mihajlo Vidić.
Antifašizam kao temelj savremene Bijeljine (foto: www.gradbijeljina.org) -
Antifašizam kao temelj savremene Bijeljine (foto: www.gradbijeljina.org)

Vidić je istakao značaj obilježavanja prvog oslobođenja Bijeljine u Drugom svjetskom ratu, 24. septembra 1943. godine, kada su borci iz cijele BiH, Srema, Vojvodine i Semberije dali izuzetan i nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma i nacizma.

- Oni koji su se tada usprotivili nacizmu i fašizmu, borili su se za društvo međusobnog povjerenja, gdje se neće ljudi prepoznavati po imenu i naciji, već po moralnim i ljudskim vrijednostima - naveo je Vidić.

Antifašizam kao temelj savremene Bijeljine (foto: www.gradbijeljina.org)

On je zahvalio gradonačelniku Mići Mićiću i Gradskoj upravi Bijeljine za napore i izdvojena sredstva za uređenje dijela Gradskog parka gdje su izložene biste narodnih heroja Semberije.

Povodom Dana grada gradonačelnik Mićić i Gradska organizacija SUBNOR Bijeljina organizovali su u galeriji Centra za kulturu prijem za članove i poštovaoce tekovina Narodnooslobodilačkog rata iz Bijeljine, Vukovara, Brčkog, Adaševaca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika.

Antifašizam kao temelj savremene Bijeljine (foto: www.gradbijeljina.org)

Obraćajući se prisutnima, Mićić je istakao da Bijeljina cijeni sve žrtve koje su heroji dali u borbi protiv fašizma i za ideal slobode.

Nakon prijema, delegacije Gradske uprave i SUBNOR položile su vijence i cvijeće ispred bista narodnih heroja u Gradskom parku.