latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:15 ⇒ 13:22 | Autor: SRNA

Dezinformacije puštene u javnost s ciljem devastiranja srpskog jedinstva

Gradski odbor SNSD-a Mostar demantovao je tvrdnje pojedinih medija da je član njihovog odbora kandidovana na listi HDZ-a BiH za lokalne izbore u Mostaru, ističući da je ta dezinformacija puštena u javnost s ciljem devastiranja srpskog jedinstva u ovom gradu.
Mostar - Foto: RTRS
MostarFoto: RTRS

- Povodom tekstova "Dodik izigrao srpsku koaliciju u Mostaru" objavljenih na SDS-ovom portalu istokrs.com i "Dodik ponovo izdao - ovaj put u Mostaru" na portalu RTV BN, te još nekih objava na sličnim medijima, naglašavamo da je u pomenutim tekstovima izneseno niz neistina, a najveća od njih je da je Miljana Kovačević kao član SNSD-a Mostar stavljena na listu HDZ-a za Gradsko vijeće. Uvidom u evidenciju članstva potvrđujemo da Miljana Kovačević nije član SNSD-a - saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Mostar.

U saopštenju se navodi da su se njima nepoznati akteri očigledno veoma preplašili izbornih rezultata koje bi mogla ostvariti lista "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar", pa pokušavaju da raznim neistinama i medijskim spinovima diskredituju najjaču kariku liste - Gradski odbor SNSD Mostar.

Iz ovog odbora podsjećaju da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvijek stajao uz srpski narod Mostara, što najbolje potvrđuje pomoć koju je Republika Srpska svih proteklih godina pružala Srbima u ovom gradu kroz razne infrastrukturne, kulturne i druge projekte.

- Predsjednik Dodik, sa adresom u Banjaluci, više puta je posjetio Mostar i Srbe u Mostaru nego svi predsjednici SDS-a zajedno, a znamo da neki imaju adrese u Istočnoj Hercegovini i da mjesečno više puta prolaze kroz Mostar ali nikada nisu svratili, makar da popiju kafu i upitaju kako se živi - ističe se u saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNSD Mostar navode da se na listi "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" nalazi najveći broj članova SNSD-a koji svakodnevno neumorno rade da bi ostvarili što bolji izborni rezultat i kako bi srpski narod u Mostaru konačno došao do svog autentičnog predstavnika u Gradskom vijeću.

- Iskreno se nadamo da će prestati medijska spinovanja i dezinformisanje javnosti od loših spin majstora i dezinformatora, kojima je jedini cilj i svrha urušavanje teško postignutog i prijeko potrebnog srpskog jedinstva u Mostaru. Mi ćemo nastaviti da se borimo za to jedinstvo i nećemo dopustiti da ono bude srušeno sa bilo koje adrese - poručili su iz mostarskog SNSD-a.