latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:20 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Cvijanović u Zvorniku obišla Dom zdravlja i Opštu bolnicu (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti je Zvorniku.
Cvijanović u Zvorniku -
Cvijanović u Zvorniku

Cvijanović je zajedno sa načelnikom grada Zoranom Stevanovićem obišla vanjske radove na Domu zdravlja i Opštu bolnicu.

Cvijanović u Zvorniku (Foto: RTRS)

Predsjednica Srpske obišla je novoizgrađeni košarkaški teren Osnovne škole "Sveti Sava".

      View this post on Instagram

Druženje sa košarkaškim nadama Zvornika, koje se pripremaju za prvi i revijalni meč na novootvorenom terenu u sklopu Osnovne škole "Sveti Sava". Hvala Vladi Vojvodine na donaciji.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Sep 24, 2020 at 5:12am PDT

Cvijanović će prisustvovati i manifestaciji "Ljudi i mostovi".

U okviru posjete, planiran je i obilazak rekonstruisanog Mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji preko Drine povezuje Republiku Srpsku i Srbiju.

      View this post on Instagram

Obilazak radova na rekonstrukciji Doma zdravlja i rekonstrukciji i izgradnji novog bloka Opšte bolnice u Zvorniku.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Sep 24, 2020 at 4:50am PDT

Vlada Srbije donirala je 500.000 evra za rekonstrukciju Doma zdravlja Zvornik na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza Srpske i Srbije, dok je za ovu namjenu grad Zvornik izdvojio preostalih 295.000 KM.

Stevanović je rekao da rekonstrukcija Doma zdravlja podrazumijeva "utopljavanje zgrade", zamjenu unutrašnje i fasadne stolarije, izradu termoizolacije i fasade, spuštanje plafona, nove instalacije, a biće urađeno i ono što se u toku radova bude pojavilo kao interventno.

- Za izgradnju i opremanje novog objekta, te rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje postojećeg objekta Opšte bolnice u Zvorniku biće izdvojeno oko 29 miliona KM, od čega oko 19 miliona KM za nabavku medicinske i nemedicinske opreme - rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović.

On je pojasnio da će oko 10 miliona KM koštati građevinski radovi koji obuhvataju izgradnju novog bloka bolnice, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg dijela bolnice, izgradnju parking-galerije, kao i uređenje okolnog prostora.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole "Sveti Sava".

Cvijanović u Zvorniku (Foto: RTRS)

Očekuje se da će se u obilasku ovog terena Cvijanovićevoj i Stevanoviću danas pridružiti potpredsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Đorđe Milićević.

Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbjedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.

U rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića Vlada Srbije uložila je oko 600.000 evra, a grad Zvornik oko 750.000 KM.

Prema projektnoj dokumentaciji, rekonstrukcijom ovog mosta bilo je predviđeno pjeskarenje metalne konstrukcije, zamjena dotrajalih dijelova, sanacija nosivog kamenog stuba, farbanje, te postavljanje gazećeg sloja.

Most, koje je izgrađen krajem 1929. godine, a u saobraćaj ga je pustio kralj Aleksandar Prvi Karađorđević 12. januara 1930. godine, dug je 150 metara, a širok 7,2 metra.

Most je građen sredstvima kralja Aleksandra i Ministarstva građevine Kraljevine Јugoslavije.

RTRS/SRNA