latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:47 | Autor: RTS

Partizan i Vojvodina u Belgiji traže baraž za Ligu Evrope

Fudbaleri Partizana i Vojvodine igraju mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Crno-bijeli od 19.00 igraju u gostima protiv ekipe Šarlroa, dok Vojvodina od 20.00 gostuje kod Standarda. Ukoliko savladaju svoje rivale, srpski timovi plasiraće se u baraž za Ligu Evrope.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Partizan i Vojvodina igraju mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a žrijeb je htio da se obje ekipe u Belgiji bore za plasman u baraž.

Prvi će na teren crno-bijeli, koji od 19.00 časova igraju protiv ekipe Šarlroa, koja je fenomenalno započela sezonu u nacionalnom šampionatu.

Tim koji predvodi francuski stručnjak Karim Belosin zabeležila je šest pobeda u isto toliko mečeva belgijskog prvenstva, pa je jasno da ekipu Partizana očekuje težak zadatak.

Ipak, crno-bijeli imaju više iskustva kada su utakmice u Evropi u pitanju, a većina prvotimaca nastupala je prošle sezone u grupnoj fazi Lige Evrope, što može biti ključni faktor.

Vojvodina počinje nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a protivnik je belgijski velikan, ekipa Standarda iz Liježa.

Istina, nije Standard posljednjih godina ona ekipa koja je svojevremeno bila šampion Belgije ispred Anderlehta i Briža, ali je svakako ime koja poziva na oprez.

Ekipa iz Liježa trenutno je druga na tabeli belgijskog prvenstva, ali su već odigrali jedan remi u doživjeli jedan poraz, pa momci Nenada Lalatovića imaju čemu da se nadaju.

Trener Vojvodine skrenuo je pažnju da i njegov klub ima bogatu tradiciju, ali na terenu igraju igrači, a ne tradicija, novac ili nešto treće.

Utakmica između Standarda i Vojvodine igra se od 20.00.

Plasman u Ligu Evrope donio bi srpskim klubovima značajan finansijski prihod, ali bi i srpskom fudbalu donio dobar broj bodova za nacionalni koeficijent Uefine liste.

U baražu za Ligu Evrope je već Crvena zvezda, koja je eliminisana iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a kada bi joj se tu pridružili Partizan i Vojvodina, srpski fudbal imao bi čemu da se nada.