latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:50 ⇒ 13:52 | Autor: SRNA

Riješiti probleme Srba u selu Kamenice

Srpski povratnici u selo Kamenice u opštini Јajce zatražili su od načelnika ove opštine Edina Hozana da im pomogne u rješavanju problema sa kojima se suočavaju, a jedan je i planirana izgradnja velikog azila za pse u krugu nekadašnje kasarne.
Selo Kamenice, Јajce - Foto: RTRS
Selo Kamenice, ЈajceFoto: RTRS

Povratnik u Kamenice Mile Vukadin rekao je Srni da povratnici još nisu dobili odgovor Hozana, pa su zatražili pomoć iz Republike Srpske, odnosno od načelnice opštine Јezero Snežane Ružičić, koja je prije nekoliko dana posjetila ovo selo i obećala da učiniti sve kako bi bili poboljšani uslovi života Srba i unapređena opšta bezbjednosti u ovom povratničkom selu.

- Nažalost, kao povratnici suočavamo se mnogim izazovima i problemima. Infrastruktura u selu je potpuno uništena i tridesetak povratnika jedva preživljava. Sada je planirana i izgradnja azila za pse što je nedopustivo u selu gdje se Srbi bore za goli opstanak - kaže Vukadin.

On je izrazio nadu da će problemi povratnika biti riješeni, jer će u suprotnom biti prinuđeni da napuste vjekovna ognjišta.