latinica  ћирилица
24/09/2020 |  13:53 ⇒ 16:14 | Autor: Mondo

Danilović ide u rodni grad Kristijana Ronalda

Borčev vezista Vladan Danilović karijeru nastavlja u Nacionalu, a transfer, najveći u istoriji Borca, biće ozvaničen danas, piše Mondo.
Vladan Danilović (foto: Mondo / Vedran Ševčuk) -
Vladan Danilović (foto: Mondo / Vedran Ševčuk)

Danilović će nakon više od četiri godine napustiti crveno-plavi tabor i preseliti se u Portugal, u redove Nacional Madeire, saznaje Mondo.

Vrijednost transfera u klub iz Funčala, rodnog mjesta jednog od najboljih igrača današnjice Kristijana Ronalda, iznosi oko milion konvertibilnih maraka, uključujući i određene procente, što je, najveći transfer banjalučkog premijerligaša u istoriji.

Danilović je rođen 1999. godine u Foči, a u Borac je stigao u ljeto 2016. godine, kada se klub pripremao za nastup u Prvoj ligi Republike Srpske.

Kroz protekle četiri i po godine profilisao se u jednog od najboljih fudbalera kluba iz Platonove ulice, a posebnu pažnju na sebe privukao je odličnom partijom protiv portugalskog Rio Avea u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Za Borac je odigrao, između ostalog, 56 premijerligaških i 44 utakmice u Prvoj ligi Republike Srpske, a ove sezone je na sedam utakmica u svim takmičenjima postigao dva gola.