latinica  ћирилица
24/09/2020 |  14:01 | Autor: SRNA

Višković: Muzej čuva od zaborava kulturnu i duhovnu baštinu Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je direktoru Muzeja Republike Srpske Miladinu Saviću 90 godina postojanja i rada ove ustanove, uz želju da i dalje uspješno ostvaruje svoju misiju očuvanja tradicije, istorije i kulture srpskog naroda.
Radovan Višković  (Foto:twitter.com) -
Radovan Višković (Foto:twitter.com)

Višković je istakao da je Muzej Srpske jedna od najznačajnijih ustanova kulture, koja čuva od zaborava kulturno-istorijsku, materijalnu i duhovnu baštinu Republike Srpske i naroda koji žive na ovom prostoru.

- Tokom proteklih devet decenija, Muzej Republike Srpske je, kroz svoje brojne aktivnosti i postavke, vršio značajnu kulturnu i obrazovnu misiju, te dao veliki doprinos razvoju muzejske djelatnosti na ovim prostorima - naveo je Višković u čestitki.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske nastaviti da podržava rad Muzeja Republike Srpske, s ciljem daljeg podizanja svijesti o značaju očuvanja kulturne i istorijske baštine.

Višković je čestitku uputio u svoje i u ime Vlade Republike Srpske.

Povodom obilježavanja 90 godina rada Muzej Republike Srpske, večeras će u 19.00 časova biti organizovana izložba "Mač u kamenu", čiji su autori istoričar Јanko Vračar i arheolog Ivana Pandžić.