latinica  ћирилица
24/09/2020 |  15:46 | Autor: SRNA

Stevanović: U projekte iz oblasti populacione politike uloženo više od 10 miliona KM

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da je ova lokalna zajednica u proteklih 10 godina uložila više od 10 miliona KM u projekte iz oblasti populacione politike, a jedan od njih je i rekonstrukcija košarkaškog terena pored Osnovne škole "Sveti Sava".
Cvijanović u Zvorniku - Foto: RTRS
Cvijanović u ZvornikuFoto: RTRS

Stevanović, koji je danas sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović obišao ovaj sportski teren, rekao da je njegova rekonstrukcija još jedan znak brige prema najmlađima, kako presjednice Republike, tako i prijatelja preko Drine, odnosno Pokrajinske vlade Vojvodine koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

- Ovo nije prvi projekat, a neće biti ni posljednji. Naravno život i suština jeste briga o našim najmlađim - rekao je Stevanović novinarima u Zvorniku.

On je naglasio da Grad Zvornik godinama vodi populacionu politiku, dodavši da su 2010. godine napravljene neke smjernice koje su u potpunosti ispoštovane.

- Znači, najprije briga o rađanju, pa o porodilištu, obdaništu, osnovnim, srednjim školama, fakultetu, sportskim terenima, dvoranama...Sve to što smo ulagali u posljednjih 10 godina vrijedi više od 10 miliona KM. `Šlag na tortu` je sportski teren za naše najmlađe sugrađane koji će koristiti prije svega đaci gradske osnovne škole - rekao je Stevanović.

On je naveo da je ovo treća po veličini škola u Srpskoj koja svake godine ima skoro identičan broj đaka, a nekih godina i više, na šta su, takođe, ponosni.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole "Sveti Sava".

Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbjedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.