latinica  ћирилица
24/09/2020 |  16:22 ⇒ 16:24 | Autor: Agencije

Federer na udaru demonstranata u Švajcarskoj

Iako se Rodžer Federer već dugo nije pojavio u javnosti, kao ni na teniskim terenima zbog oporavka poslije operacije, njegovo ime je ponovo u medijima zbog protesta koji su ovih dana izbili u Švajcarskoj upravo zbog tenisera.
Švajcarci protestovali protiv Federera (foto:Twitter/Roger Wake Up) -
Švajcarci protestovali protiv Federera (foto:Twitter/Roger Wake Up)

Građani Berna održali su masovan protest sa nekoliko hiljada ljudi, koji su se okupili u centru grada, noseći parole protiv svog sportskog idola, kome zamjeraju što nije raskinuo sponzorstvo sa Švajcarskom kreditnom bankom, koja ne mari za ekološke standarde i ulaže u fosilna goriva.

Ekološki aktivisti i borci za zaštitu životne sredine nosili su na čelu kolone veliki transparent sa natpisom "Rodžere, probudi se".

Oni su protestovali zbog toga što Federer odbija da raskine sponzorstvo sa bankom čije je zaštitno lice, a koja ne mari za ekološke standarde i narušavanje klimatskih promjena.

Demostranti su nosili i rekete, a čitav transparent napravljen je na teniskoj mreži, uz veliki broj poruka koje kritikuju švajcarskog tenisera i rekordera po broju osvojenih Gren slem trofeja.