latinica  ћирилица
24/09/2020 |  17:57 | Autor: SRNA

Đukanović čestitao Bečiću

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore i poželio mu uspjeh u obavljanju te odgovorne dužnosti, na dobro države i svih njenih građana.
Milo Đukanović - Foto: Getty Images
Milo ĐukanovićFoto: Getty Images

Đukanović je izrazio uvjerenje da će i u novim političkim okolnostima, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, svi obezbijediti maksimalnu posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju zemlje, kao i daljoj izgradnji crnogorskog građanskog multietničkog društva.

- Sporazum koji ste nedavno potpisali sa koalicionim partnerima, kojim se afirmiše evropski i evroatlantski put Crne Gore, garantuje poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza i izražava spremnost za nastavak reformi i brže usvajanje evropskih standarda, potvrđuje ispravnost dobro odabranog i trasiranog strateškog kursa naše države - naveo je Đukanović.

Aleksa Bečić, lider jedne od tri koalicije koje su pobijedile na izborima u Crnoj Gori 30. avgusta, izabran je juče na konstitutivnoj sjednici za predsjednika Skupštine Crne Gore, dok je Zdravko Krivokapić predložen za mandatara za sastav nove crnogorske vlade.