latinica  ћирилица
24/09/2020 |  19:41 ⇒ 25/09/2020 | 09:04 | Autor: RTRS

Višković: Moj obraz je čist, slijede tužbe (FOTO/VIDEO)

Kao pripadnik Vojske Republike Srpske nisam okaljao ni obraz ni ruke i danas imam mirnu savjest, izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković gostujući u emisiji Pečat.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Odgovarajući na optužbe u kojima se njegovo ime dovodi u vezu s ratnim zločinom u Srebrenici, Višković je poručio da je sve četiri godine rata proveo u Sektoru pozadine Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kao referent saobraćajne službe.

Kaže da je nervoza političkog Sarajeva usmjerena na devastiranje institucija Republike Srpske.

- Nalazimo se vrlo blizu izborne kampanje za lokalne izbore. Prije svega, neke partije na čelu sa SDA u entitetu FBiH, ne stoje dobro, gube velike gradove, poput Sarajeva i onda žele preko Radovana Viškovića da mobilišu boračke ili neke druge populacije, ciljajući na emocije svojih građana, kako bi prigrabili koji jeftini politički poen - rekao je Višković.

Zbog klevete, kaže, podnijeće tužbe protiv portala koji su ga lažno optužili.

- Biće nekoliko tužbi prema raznim portalima, i prema pojedincima. Koristiću zakonom propisane norme, prije svega, da zaštitim sebe i svoju porodicu, ali i da zaštitim instituciju presjednika Vlade i Republiku Srpsku - istakao je Višković.

Premijer Srpske je naveo da je već zadužio advokate i pravne timove za sastavljanje tužbi.

- Razmišljam da podnesem i tužbu prema nekim licima, koja se pominju iz perioda od prije 15 godina, a koji su iz samo njima znanog razloga, bacili ljagu na moju porodicu i mene. Njih ću tužiti za lažni prijavljivanje, koje je krivično djelo po zakonu Republike Srpske - rekao je Višković. 

Višković ističe da će nastaviti časno da radi svoj posao, čak i više nego što je do sada radio.

- Želim da kažem da su Republika Srpska, Vlada i predsjednik Vlade jači od njihovih napada i njihovih kleveta - poručio je premijer Srpske.

Emisiju Pečat možete pogledati OVDЈE.