latinica  ћирилица
25/09/2020 |  08:59 ⇒ 11:07 | Autor: RTRS

Raspisan konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove koji su podigli stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono razvojne banke Republike Srpske.
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) - Foto: RTRS
Vlada Republike Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)Foto: RTRS

Pravo prijave na konkurs imaju lica koja su:

- zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, za stambene kredite za mlade bračne parove ili za stambene kredite po bilo kom osnovu, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju imaju do 35 godina života,

- sudužnik kao bračni partner licu koje je zaključilo ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, za stambene kredite za mlade bračne parove ili za stambene kredite po bilo kom osnovu, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju sudužnik ima do 35 godina života (u tom slučaju prijavu na konkurs podnosi sudužnik)

- imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 25.10.2020. godine.

Aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove može se preuzeti na sajtu Vlade Republike Srpske.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove se realizuje od 2008. godine. Do sada je dodijeljeno 3.848 subvencija.