latinica  ћирилица
25/09/2020 |  11:56 ⇒ 19:48 | Autor: SRNA

Puna podrška ministara premijeru Viškoviću (FOTO/VIDEO)

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas u Banjaluci da ministri u Vladi Srpske, bez obzira kojem narodu pripadaju, bezrezervno podržavaju premijera Radovana Viškovića, te istakla da su napadi na njega spinovani u Federaciji BiH s ciljem slabljenja Republike Srpske.
Ministri u Vladi Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Ministri u Vladi Srpske (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

Golićeva je u obraćanju javnosti naglasila da ministri osuđuju napade iz FBiH na Viškovića kojeg smatraju za časnog i poštenog čovjeka.

- Višković je vrijedan, častan, pošten, radan i dobar čovjek i nikada ljude nije dijelio po nacionalnosti - rekla je Golićeva koja se javnosti obratila u ime ministara Republike Srpske.

Prema njenim riječima, Višković sa velikim uspjehom i vidljivim rezultatima, odgovorno i predano obavlja funkciju premijera, s ciljem prospertiteta Republike Srpske i boljeg života građana.

- Premijer Radovan Višković nikad nije cijenio ljude po nacionalnosti, nego po tome kako obavlja svoj posao i po tome da li je dobar čovjek. On cijeni ljude po tome kako obavljaju posao i da li su dobri. To znamo mi, njegove kolege, saradnici, prijatelji i svi koji ga poznaju - dodala je Golićeva.

Ona je navela da napadi na Viškovića koji dolaze iz FBiH obično spinovanje i politikantsko predizborno podmetanje usmjereno na slabljenje institucija Republike Srpske i sticanje jefitnih političkih poena za pojedine stranke u Sarajevu.

Golićeva je naglasila da su ovi potpuno neutemeljeni napadi izraz ogromnih frustracija jer je Republika Srpska politički stabilna, a FBiH već dvije godine nije u stanju da pronađe minimum političnog jedinstva da formira vladu i posveti se rješavanju ključnih problema, koji su očigledni i koji muče građane tog dijela BiH.

- Mi, ministri u Vladi Republike Srpske, smatramo da bi rješavanje ovih problema koji opterećuju i ukupne odnose u BiH, bio bolji način da se vodi predizborna kampanja, nego sijanje mržnje i klevetanje ljudi koji čine sve da budućnost naroda na ovim prostorima bude svjetlija - istakla je ona.

Ona je naglasila da ministri stoje iza Radovana Viškovića, prije svega kao dobrog i časnog čovjeka, a onda i kao premijera Republike Srpske i daju mu punu podršku da, koristeći sve zakonom propisane norme, zaštiti sebe i svoju porodicu.

Obraćanju Golićeve prisustvovali su ministri u Vladi Srpske koji su potpisali zajedničku izjavu.