latinica  ћирилица
25/09/2020 |  13:09 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Prva SDS traži izvinjenje od Stanivukovića

Prva srpska demokratska stranka (Prva SDS) pozvala je danas kandidata za gradonačelnika Banjeluke Draška Stanivukovića da se hitno izvini građanima Banjaluke, zbog toga što su njegovi aktivisti fizički napali 65-godišnju ženu tokom sinoćnjeg okupljanja PDP-a u Obilićevu.
Prva SDS - Foto: RTRS
Prva SDSFoto: RTRS

Prva SDS poziva Stanivukovića da se hitno i bez odlaganja izjasni o navodima da je prilikom sinoćnjeg okupljanja u Obilićevu, u Ulici carice Milice na broju 58., došlo do fizičkog napada na 65-godišnju ženu, te da su kandidat Stanivuković i nosilac liste PDP-a Јelena Trivić, bez obzira na ovaj incident, održali predizborni skup na lokaciji napada, kao da se ništa nije ni desilo.

- Bez obzira na motive napada, činjenica je da aktivista PDP-a, prema tvrdnjama brojnih svjedoka, uoči početka okupljanja ošamario i oborio na pod nemoćnu staricu zbog toga što je negodovala zbog održavanja skupa ispod njenog stana - naglašavaju iz Prve SDS u saopštenju.

Kako ističu, još strašnije od toga što su Stanivuković i Trivićeva, prema tvrdnjama mnogobrojnih svjedoka, došli na skup neposredno nakon napada i održali skup kao da se ništa nije desilo, te da im, kako kažu, očigledno, nije ni palo na pamet da se izvine ženi zbog postupka aktiviste PDP-a.

- Ukoliko je Stanivukoviću zaista stalo da građana, kako to tvrdi, već sinoć je morao da se oglasi i snažno ogradi od sramnog postupka svog aktiviste, ali on je, očigledno, izabrao da "glasno šuti" o ovom incidentu - zaključila je Prva SDS u saopštenju.