latinica  ћирилица
25/09/2020 |  17:07 ⇒ 20:02 | Autor: SRNA

Poginuli piloti Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević (VIDEO)

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona "mig 21" u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.
Mjesto pada aviona (Foto: TANJUG / MIRA MITROVIC) -
Mjesto pada aviona (Foto: TANJUG / MIRA MITROVIC)

Pilot major Dejan Krsnik, komandir Četvrtog avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

Avion "mig 21" Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika.

Avion je prije polijetanja pregledan u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda je konstatovano da je ispravan i spreman za let.