latinica  ћирилица
25/09/2020 |  18:53 ⇒ 18:54 | Autor: RTRS

Pašalić u I. Drvaru: ŠG "Klekovača-Potoci" realizovalo 82 odsto godišnjeg plana (FOTO)

Na današnjem sastanku u Istočnom Drvaru ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisa Pašalića i direktora Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" Milana Kecmana konstatovano je da je ovo gazdinstvo jedno od boljih u Srpskoj, da uspješno izvršava obaveze i da je do sada realizovalo 82 odsto godišnjeg plana rada.
Ministar Pašalić u Istočnom Drvaru - Foto: RTRS
Ministar Pašalić u Istočnom DrvaruFoto: RTRS

Pašalić je sa saradnicima i rukovodstvom gazdinstva razgovarao o izvršenju planske proizvodnje ovog gazdinstva, planovima za budućnost, te uvođenju savremenih sredstava rada.

Direktor Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" Milan Kecman rekao je da posjeta Pašalića šumskom gazdinstvu u Istočnom Drvaru pokazuje potvrdu dobre saradnje sa resornim ministastvom.

- Današnja posjeta šumskom gazdinstvu u Istočnom Drvaru samo je potvrda dobre saranje sa resornim ministstvom - rekao je Kecman.

On je naveo da se na sastanju razgovaralo o izvršenju planske proizvodnje, planovima za budućnost, uvođenju savremenih sredstava rada, dodao je Kecman.

Ministar Pašalić u Istočnom Drvaru (Foto: RTRS)

- Konstatovano je da je gazdinstvo u Istočnom Drvaru jedno od boljih gazdinstava. Uspješno izvršavamo sve planske obaveze, plaćamo poreze, plan rada je izvršen sa 82 procenta od godišnjeg plana - naveo je Kecman.

On je istakao da je postignut dogovor da se u narednom periodu krene sa investicijama u pomenutom šumskom gazdinstvo koje zapošljava 109 radnika.

Prema riječima Kecmana održan je sastanak i sa načelnikom opštine Istočni Drvar Milkom Ivanković na kojem se razgovaralo o renti koje šumsko gazdinstvo "Klekovača-Potoci" izdvaja lokalnoj zajednici.

- Ta sredstva biće utrošena u nabavku cisterne, u saniranje puteva i vodovod - naglasio je Kecman.

Posjeti Istočnom Drvaru prisusustvovao je i direktor šuma Republike Srpske Slaven Gojković.