latinica  ћирилица
26/09/2020 |  10:03 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Drecun: Lajčak popušta Prištini da se i dalje ne drži dogovora

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak loše vodi taj proces jer popušta Prištini da se i dalje ne drži dogovora.
Milovan Drecun - Foto: Novosti.rs
Milovan DrecunFoto: Novosti.rs

Reagujući na saopštenje Lajčaka da sastanak ekperata Beograda i Prištine zakazan za 28. septembar bude odgođen zbog virusa korona, Drecun je rekao da Lajčak može da se poziva na virus korona, ali ne može da sakrije istinu da Priština minira nastavak razgovora i da ne želi da se postigne bilo kakav dogovor, već samo da dobiju priznanje od Beograda i ništa drugo.

- Zbog toga Beograd ne može da veruje Albancima da će realizovati ono što ćemo dogovoriti u budućnosti - naglasio je Drecun za Televiziju Pink.

Komentarišući hapšenja bivših pripadnika OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, Drecun je rekao da je to bilo očekivano zbog toga što su nekadašnji pripadnici te terorističke organizacije iznosili povjerljivu dokumentaciju iz Tužilaštva specijalnog suda za OVK.