latinica  ћирилица
26/09/2020 |  11:44 ⇒ 11:56 | Autor: RTS

Verdasko diskvalifikovan sa Rolan Garosa

Fernando Verdasko diskvalifikovan sa Rolan Garosa zbog pozitivnog testa na kovid-19.

Problemi u Parizu se samo gomilaju. Poslije Damira DŽumhura, čiji je trener bio pozitivan na kovid-19, diskvalifikovan je i Fernando Verdasko.

Španac je putem društvenih mreža iskalio bijes, ali i objasnio situaciju u kojoj se našao.

- Nažalost, ove godine neću igrati na Rolan Garosu. U avgustu sam "preležao" kovid-19, bez simptoma, pratio sam sva uputstva i vratio se svojoj rutini nakon dva negativna testa. Od tada, uradio sam test nekoliko puta i svaki put je bio negativan, uključujući i onaj koji sam radio pred turnir u Rimu - rekao je Verdasko.

Verdasko je bio negativan i pred turnir u Hamburgu, od kojeg je odustao kako bi se bolje pripremo za Rolan Garos.

- Sa timom i porodicom sam doputovao u Pariz u utorak i svi smo testirani. Svi su dobili negativne rezultate osim mene. Objasnio sam sve šta mi se dešavalo u proteklom periodu i zatražio novo testiranje. Organizatori Rolan Garosa su, uprkos svemu, odbili moj zahtjev i diskvalifikovali me. Јuče sam uradio dva PCR testa i jedan serološki, u svojoj režiji i u različitim laboratorijama i danas su stigli rezultati - svi su negativni - napisao je Verdasko.

- Bijesan sam i frustriran zbog organizatora Rolan Garosa, jer mi nisu dozvolili da učestvujem na tako velikom turniru, a nisu mi dali ni priliku da se još jednom testiram i dokažem da se na prvom testiranju dogodila greška - jasan je Španac.