latinica  ћирилица
26/09/2020 |  11:51 | Autor: SRNA

Gradiška: Dva lica lišena slobode, jednom oduzeto vozilo

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška uhapisli su lica čiji su inicijali D.M. i S.M. iz mjesta Trošelji zbog narušavanja javnog reda i mira vrijeđanjem policijskih službenika.
Policijska uprava Gradiška - Foto: ilustracija
Policijska uprava GradiškaFoto: ilustracija

U saopštenju iz Policijske uprave Gradiška navodi se da su juče u 14.45 časova policijski službenici kontrolisali automobil ford eskort kojim je upravljalo lice D.M, a na mjestu suvozača nalazilo se lice S.M.

- Prilikom kontrole ova lica su narušili javni red i mir vrijeđanjem policijskih službenika, a daljom kontrolom je utvrđeno da su višestruki povratnici u izvršenju prekršaja, te su lišeni slobode. U registru novčanih kazni je utvrđeno da D.M. ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni, te mu je privremeno oduzeto vozilo - saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Protiv navedenih lica osnovnom sudu Gradiška, Odjeljenje za prekršaje, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.