latinica  ћирилица
26/09/2020 |  18:58 ⇒ 22:02 | Autor: RTRS

SNSD očekuje ubjedljivu pobjedu svojih kandidata u povratničkim opštinama (VIDEO)

Cilj SNSD-a, na predstojećim lokalnim izborima, jeste ostvarivanje najboljeg rezultata u povratničkim opštinama, poručeno je nakon sastanka potpredsjednika ove stranke Nikole Špirića sa kandidatima za načelnike opština Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Istočni Drvar. Glavni zadatak biće im, kako je najavljeno, unapređenje života povratnika.
Drvar - SNSD - Foto: SRNA
Drvar - SNSDFoto: SRNA

Samo zajedničkim naporima mogu se rješavati problemi u našim lokalnim zajednicama, poručila je kandidatkinja SNSD-a za načelnicu opštine Drvar Dušica Runić.

- Radićemo da poboljšamo svaki aspekt i da unaprijedimo život naših građana, kroz infrastrukturu ali i male stvari koje naš život čine jednostavnijim i boljim - rekla je Dušica Runić, kandidatkinja za načelnicu opštine Drvar.

Uroš Đuran biće kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bosansko Grahovo.

- Mi smo sigurni u ubjedljivu pobjedu SNSD-a u Grahovu, koja će ući u ovu porodicu na čitavoj teritoriji Federacije i Srpske - istakao je Đuran.

Milka Ivanković, kandidatkinja za načelnicu opštine Istočni Drvar, kako navodi, nada se ubjedljivoj pobjedi, s obzirom da ima podršku najveće političke partije, SNSD-a.

- Hvala im za sve i nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje - dodala je Ivankovićeva.

Podršku kandidatima SNSD-a u ovim opštinama zvanično su pružili i Zavičajni socijaldemokrati.

- Sasvim je prirodno da se moramo prikloniti najjačoj političkoj partiji Srpske, nesporno je da je to SNSD. Čestitam im i podržaćemo gospođu Runić i ostale načelnike, koliko budemo u mogućnosti - istakao je Mile Marčeta, predsjednik Zavičajnih socijaldemokrata.

Goran Broćeta, predsjednik OO SNSD-a Drvar izrazio je nadu da će još političkih partija podržati kandidatkinju Dušicu Runić za načelnicu opštine.

Nebojša Radivojša, kandidat za načelnika opštine Glamoč iskoristio je priliku da zahvali predsjedniku Zavičajnih socijaldemokrata, koji je, kako navodi, prepoznao ideju i potrebu povratka Srba na prostor FBiH.

Političke partije, kao i građani, shvatili su da je SNSD stranka, koja ima najsnažniju saradnju s maticom Srbijom, istakao je potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

- Samo ujedinjeni, naslonjeni na Srpsku i Srbiju možemo se nositi sa izazovima koji stoje ispred nas, ekonomskim, razvojnim, i zdravstvenim koji nisu mali, i pozivam Drvarčane, Grahovljake i Glamočane da podrže SNSD - istakao je Špirić.

U SNSD-u uvjereni su u pobjedu u opštinama Livanjskog kantona s većinskim srpskim stanovništvom.