latinica  ћирилица
26/09/2020 |  20:15 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

"Osnovi gerijatrije" - jedna od rijetkih knjiga posvećena starijoj populaciji (VIDEO)

Ljudski vijek je produžen i populacija nam je sve starija. Zato je neophodna pomoć, posebno zdravstvenom osoblju u tretmanu najstarijih. Knjiga "Osnovi gerijatrije" autora akademika Rajka Igića, u izdanju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, jedna je od rijetkih naučnih knjiga - posvećena toj problematici.
Promocija knjige - Foto: RTRS
Promocija knjigeFoto: RTRS

- Radeći kao mlad ljekar susretao sam se vrlo često sa najstarijom populacijom,ali i kasnije kroz svoj ljekarski posao gledao sam te ljude koji su se borili i sa bolešću i sa starošću - priča autor knjige akademik Rajko Igić koji živi u Čikagu, a većinu svog ljekarskog poziva proveo je na našem podneblju.

"Osnovi gerijatrije" na neki način predstavljaju želju autora da na osnovu svog iskustva pomogne ljekarima, ali i onima koji će to biti.

Malo je naučnih knjiga iz oblasti gerijatrije, ne samo kod nas, nego i u svijetu. Medicinski fakultet Banjaluka zato je i stao iza "Osnova gerijatrije" kao izdavač.

Populacija nam jeste starija, ali je zato najbitnije da oni koji brinu o zdravlju najstarijih, njihove godine učine što lagodnijima.