latinica  ћирилица
26/09/2020 |  21:04 | Autor: RTS

Zvezda ubjedljiva u Lučanima pred meč sezone sa Araratom

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u gostima ekipu Mladosti sa 4:0 u meču devetog kola Linglong Superlige Srbije.
Crvena zvezda (foto: Crvena zvezda) -
Crvena zvezda (foto: Crvena zvezda)

Crveno-bijeli upisali su ubjedljiv trijumf pred najbitniji meč u dosadašnjem toku sezone.

Zvezda je sa 4:0 savladala Mladost i tako podigla moral pred putovanje u Јermeniju, gdje se sastaje sa Araratom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Mladost se veoma solidno branila u prvih pola sata igre. Zvezda je pokušavala, ali nije uspijevala da organizuje ozbiljniju akciju i zaprijeti golmanu domaće ekipe.

Ipak, nakon 30 minuta, Zvezdini naleti su se pojačavali, pa je bilo pitanje kada će šampoin zatresti mrežu rivala.

To se desilo u 37. minutu. Nikolić je ubacio oštru loptu u peterac rivala, odakle Gavrić spretno reaguje i smješta je u mrežu Mladosti.

Na poluvrijeme se otišlo sa samo jednim golom, za šta su djelimično zasluženi i vremeski uslovi, pošto je tokom cijelog prvog poluvremena padala jaka kiša.

U drugom dijelu meča viđena su tri gola, sva tri u mreži domaćina.

Na 2:0 povisio je Katai u 55. minutu. Zvezdin fudbaler je loptu sa desne, prebacio na lijevu nogu i preciznim i jakim udarcem matirao golmana Mladosti.

Novi gol gostiju uslijedio je minut kasnije, Falćineli je odlično reagovao na centaršut Kange sa lijeve strane, nadskočio čuvare i glavom poslao loptu u gol.

Od tog momenta Zvezda je pomalo spustila tempo i meč privela kraju bez većih problema.

Do kraja meča viđen je još jedan gol, u 70. minutu, kada je Kanga izveo slobodan udarac, a loptu u svoju mrežu skrenuo Krajišnik.

Zvezda je upisala i devetu pobjedu u isto toliko utakmica u domaćem prvenstvu i nalazi se na prvoj poziciji na tabeli, dok je Mladost šesta sa 16 osvojenih bodova.