latinica  ћирилица
27/09/2020 |  18:36 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Kada će biti završena dvorana u prijedorskom naselju Urije? (VIDEO)

Iako je gradnja Sportske dvorane u prijedorskom naselju Urije počela prije osam godina, još nije završena. Nezadovoljni su sportisti kojima nedostaje prostor za treninge. Pojedini prijedorski odbornici pitaju se i da li će ovaj objekat, površine 7.000 metara kvadratnih, biti samoodrživ i ekonomski isplativ.
Sportska dvorana Urije - Foto: RTRS
Sportska dvorana UrijeFoto: RTRS

U prijedorskom naselju Urije, prije osam godina, počela je gradnja milionskog prijekta Sportske dvorane.

Dok čekaju na završetak radova, brojni prijedorski sportisti osuđeni su na treniranje u školama. Kažu, troše novac, tamo gdje ne treba.

- Te škole su neuslovne, nisu pravih dimenzija. Zidovi su odmah iza koševa. Velika je mogućnost da se djeca povrijede i nisu dobri uslovi za igranje, tako da izgradnja ove sportske dvorane bi nam umnogome pomogla u tome da se dobije još koji termin, samim tim se isti ne bi plaćali i sredstva bi bila utrošena za djecu u prave namjene - kaže Danilo Palalić, trener KK "Prijedor".

Svojevremeno, iz Gradske uprave izjavili su da je za ovaj projekat oko 3,8 miliona KM obezbijedio Grad Prijedor, a oko četiri miliona Vlada Srpske iz klirinškog duga.

Međutim, do završetka izgradnje dvorane ima još mnogo posla, tvrde u Zavodu za izgradnju grada, u čijoj je nadležnosti ovaj projekat.

- Što se tiče ugovorenih radova, aktuelno ugovorenih i na kojima se vrši izvođenje radova, trebalo bi biti završeni do kraja godine. Međutim, ostalo je još dosta poslova koji nisu izvedeni unutar samog objekta Sportske dvorane koji samim tim nisu ni ugovoreni i to bi trebalo realizovati u narednom periodu. Na poslovima terena u sklopu Sportske dvorane nije ništa rađeno - rekao je Tihomir Timarac, direktor Zavoda za izgradnju grada Prijedor.

Iako struka kaže da je presudan kvalitet, svojevremeno je i cifra od oko 900.000 KM utrošenih za fasadu sportske dvorane, izazvala dosta polemika.

Niko ne spori da je dvorana potrebna gradu, ali pojedini skupštinski odbornici pitaju se da li će objekat, površine 7.000 metara kvadratnih i 2.000 sjedećih mjesta, biti samoodrživ i ekonomski isplativ.

- Objekat slične vrste od samog početka bio je potreban gradu Prijedoru, ali je problem u visini sredstava potrebnih za izgradnju i njihovoj opravdanosti, vremenskom trajanju gradnje kao i ugovora koji su potpisani prije više od godinu dana, gdje izvođač nije krenuo s realizacijom. Ono što je jako bitno, a loše je po naše lokalne izvođače jeste da se većinom angažuju izvođači iz drugih lokalnih zajednica, i to pod hitno treba promijeniti - kategoričan je Goran Velaula, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Prijedora.

Do zaključenja ovog priloga, iz prijedorske Gradske uprave nismo dobili odgovor na pitanje kada će biti završena izgradnja ovog objekta.