latinica  ћирилица
27/09/2020 |  20:56 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Marej nemoćan protiv Vavrinke u derbiju prvog kola

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, ubjedljivom pobjedom nad Endijem Marijem u derbiju koji je obilježio start turnira. Vavrinka je potpuno dominirao protiv nekadašnjeg prvog igrača svijeta, rezultatom 6:1, 6:3, 6:2.

Trenutno 17. igrač na ATP rang-listi opravdao je ulogu favorita protiv Škota, koji ne uspijeva da pronađe pravu formu na velikim takmičenjima od povratka poslije duge pauze zbog povrede.

Teški uslovi u Parizu išli su na ruku protivniku, pa je Švajcarac svojim snažnim udarcima uspijevao da mu nanosi štetu iz poena u poen.

Prvi brejk Sten je napravio u trećem gemu, a poslije se nije zaustavljao – svaki pad koncentracije je koristio i završio posao za nešto manje od 100 minuta igre.

Šampion iz 2015. godine će se u sljedećoj rundi sastati sa neugodnim Dominikom Kepferom, koji je u četiri seta eliminisao Antoana Oanga iz Francuske.

Rolan Garos počeo je u nedjelju i traje do 11. oktobra, igra se za nagradni fond od 36.418.080 evra, a titulu brani Rafael Nadal.