latinica  ћирилица
28/09/2020 |  07:48 | Autor: TANЈUG

Vulin: Avion nije bio zastario

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je avion MIG-21, koji u petak pao kod Malog Zvornika, nije bio zastario i da je njegov resurs bio do 2026.
Aleksandar Vulin - Foto: RTS
Aleksandar VulinFoto: RTS

Vulin je, gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, rekao da neće da donosi zaključke o padu aviona, dok se ne okonča zvanična istraga.

On je istakao da je pronađen snimač parametra aviona MiG-21, koji je u petak pao kod Malog Zvornika, i da su formirane dvije komisije.

Vulin je dodao da su obe komisije završle rad i da su prikupljeni svi fizički dokazi.

- Svi ostaci letjelice su preneseni na Batajnicu i sada se radi na istraživanju svega što je prikupljeno - rekao je Vulin dodajući da će zaključi komisija biti proslijeđeni nadležnom tužilaštvu, koje vodi istragu.

On je rekao da je smrt dvojice pilota nedadoknadiv gubitak i odbacio kao budalaštinu navode da srpski piloti i oficiri nisu obučeni.

- Naši piloti i oficiri su vrhunski obučeni - naglasio je ministar.

Međutim, kako je podvukao, sa povećanjem broja letova, povećaće se i broj incidenata.

- Na nama je da ih izbjegnemo i da učinimo sve što je u našoj moći da svi budu ispravni i da prođe kako treba - poručio je Vuliln.

Vulin se osvrnuo i na neumesan komentar akademika Dušana Teodorovića da predsjednik Srbije ubuduće u zvanične posjete treba da ide "kao kopilot" u avionima Vojske Srbije, ocijenivši da je to "dokaz da titula ne može da napravi čovjeka od vas".

- To nije humor. Vi se sprdate sa mrtvim ljudima - poručio je Vulin.