latinica  ћирилица
28/09/2020 |  15:02 ⇒ 19:50 | Autor: SRNA

Most na Rači - projekat koji dodatno jača odnose Srpske i Srbije

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović izjavio je danas da je izgradnja novog mosta na Rači jača već izuzetno dobre odnose Srbije i Republike Srpske.
Most na Savi (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Most na Savi (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

- Svaki most, a naročito ovaj na Savi kod Rače, od izuzetnog je značaja i uvijek je povezivao Srbiju, Republiku Srpsku i BiH. Koliko je ovo značajan projekat i za Republiku Srpsku govori podatak da smo mi već završili proces eksproprijacije i imamo određene planske dokumente koji će omogućiti početak izgradnje dionice auto-puta od Rače do Bijeljine - rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, to će omogučiti građanima daleko kvalitetniju komunikaciju i bolji protok robe, ojačati izuzetno dobre odnose između Srbije i Republike Srpske, uz nadu i Srbije i BiH.

Popović je, nakon što je sa resornim ministrima u Savjetu ministara i Vladi Srbije posjetio gradilištu novog mosta na Savi u Rači, rekao da radovi teku planiranom dinamikom, uz obećanja da će oni ići i ispred zacrtnih ugovornih rokova.

Bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić rekao je novinarima da su za nastavak auto-puta od Rače do Bijeljine već završeni idejno rješenje, trasa i najveći dio imovinski odnosa, od 437 parcela potpisano je 420 ugovora sa vlasnicima zemljišta.

- Auto-put je najznačajniji projekat za Semberiju - istakao je Mićić i naveo da će njegovu izgradnju finansirati vlade Srbije i Republike Srpske.

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović obišli su danas gradilište mosta preko rijeke Save na dionici auto-puta Sremska Rača-Kuzmin. Obilasku gradilišta prisustvovali su i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, turski ambasador u Srbiji Tanžu Bilgič, kao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.