latinica  ћирилица
30/09/2020 |  08:56 ⇒ 09:17 | Autor: SRNA

Ćulum: Važno spriječiti ilegalne migracije

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Darko Ćulum rekao je da će se truditi da rezultate SIPA podigne na viši nivo, što podrazumijeva i efikasniju međunarodnu i međuagencijsku saradnju bezbjednosnih struktura, te posebno istakao značaj sprečavanja ilegalnih migracija.
Darko Ćulum - Foto: SRNA
Darko ĆulumFoto: SRNA

Ćulum je naveo da će prioriteti rada SIPA biti i borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje koja ne poznaje granice i najvećeg bezbjednosnog izazova današnjice, te svih vidova organizovanog kriminala, posebno korupcije, pranja novca, trgovine i krijumčarenja ljudi, koji su brana napretku društva, prije svega EU integracijama.

On je za Dnevni avaz rekao da ova agencija za sprovođenje zakona u BiH ima ljudske i materijalno-tehničke kapacitete koji mogu da odgovore najsloženijim bezbjednosnim izazovima.

- SIPA, sa mnom na čelu, sigurno će postupati profesionalno i zakonito, te prema svima jednako. Mi ćemo svaki posao u konkretnom periodu obaviti profesionalno i do kraja - poručio je Ćulum.

On je napomenuo da SIPA nikada ne postupa prema građanima na osnovu njihovog opredjeljenja, odnosno njihove nacionalne, vjerske, jezičke ili druge opredijeljenosti.