latinica  ћирилица
30/09/2020 |  12:49 | Autor: SRNA

Pašalić: Ministarstvo nije odgovorno za štetu gradiških voćara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Banjaluci da Ministarstvo nije odgovorno za štetu koju su pretrpjeli voćari zbog jakog grada koji je padao na području Gradiške i da ne dolazi u obzir da im Vlada Srpske radi toga isplati novac.
Boris Pašalić - Foto: RTRS
Boris PašalićFoto: RTRS

- U narednih nekoliko dana razgovaraću sa voćarima koji su pretrpjeli štetu. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ne isplaćuje novac za pretrpljenu štetu, nego osiguravajuća društva, a voćar koji osigura voćnjak od Ministarstva dobija polovinu novca od visine ugovora - rekao je Pašalić.

On je naveo da Protivgradna preventiva nije moga da dejstvuje na području Gradiške jer se gradonosni oblak nalazio iznad Hrvatske, ali su radili generatori.

- Voćari imaju pravo da tuže bilo koga za koga smatraju da je odgovoran za štetu koju su pretrpjeli usljed grada. Ministarstvo nije odgovorno za nastalu štetu, a podsjećam da ih podržavamo u nabavci protivgradnih mreža i svih sistema koji od grada štite zasade. Svi koji su nabavili protivgradne mreže imali su povrat sredstava od 30 odsto - kaže Pašalić.