latinica  ћирилица
30/09/2020 |  16:04 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

Kovačević: Ivanić na više nivoa obmanuo mitropolita Amfilohija (VIDEO)

Mladen Ivanić je na nekoliko nivoa obmanuo i slagao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, rekao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

-  Prva stvar, onog trenutka kada je potpisan ugovor između Srpske pravoslavne crkve i BiH,  jeste da je Ivanić bio jedan od pet delegata iz Republike Srpske. On je kao i svih ostalih pet delegata glasao za ratifikaciju sporazuma, i to je sva njegova uloga - pojasnio je Kovačević.

Onaj koji je pregovarao kompletan sporazum bio je tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, koji je dva puta u Predsjedništvu glasao za sporazum, istakao je Kovačević.

- Na kraju smo imali čak i veto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, ali ga nisu podržale druge bošnjačke stranke i na kraju je taj sporazum prošao. Uloga Mladena Ivanića nećemo reći da je bila minorna, ali u najmanju ruku nebitna - kaže Kovačević za RTRS.

Kovačević naglašava da  je obmana i to da Ivanić nije upoznao mitropolita Amfilohija o tome da on dolazi iz stranke koja je nedavno u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasala da Mile Đukanović u jeku najveće krize sa Zakonom o vjeroispovijesti dođe u BiH i propagira svoje stavove protiv SPC i srpskog naroda.

-  Da je to mitropolit Amfilohije znao, siguran sam da do tog susreta nikada ne bi ni došlo - zaključio je Kovačević.

Povezane vijesti:

"Ivanić obmanuo Amfilohija"