latinica  ћирилица
01/10/2020 |  10:02 | Autor: SRNA

Nadležni na nivou BiH hitno da se uključe u rješavanje krize

Predsjednik Udruženja "Povratnici" iz Unsko-sanskog kantona Nemanja Davidović pozvao je nadležne institucije u BiH da se hitno uključe u rješavanje migrantske krize na području ovog kantona, u kojem su u sukobu migranata dvojica ubijena, a lokalno stanovništvo je već odavno zabrinuto za bezbjednost.
Nemanja Davidović - Foto: Glas Srpske
Nemanja DavidovićFoto: Glas Srpske

On je naveo da su u sinoćnjem sukobu migranata u naselju Žegar na području Bihaća dvojica ubijena, deset ih je teže, a osam lakše povrijeđeno.

- Migrantska kriza je najveći bezbjednosni problem u BiH, zabrinuti smo za sve građane u Unsko-sanskom kantonu, gdje je migrantska kriza na vrhuncu - rekao je Srni Davidović.

On je naglasio da situacija od sinoć pokazuje da migranti u Unsko-sanskom kantonu imaju i oružje, što opravdava bojazan lokalnog stanovništva za bezbjednost.

- Najveći problem to stvara djeci koja se u večernjim časovima vraćaju sa treninga i moraju proći kroz dijelove naselja gdje su migranti - ističe Davidović.

On je istakao da je potrebno što prije vratiti migrante u zemlje iz kojih dolaze.

- Na području Unsko-sanskog kantona trenutno se nalazi više od 12.000 migranata. Očekujemo da će broj krivičnih djela još više da poraste, da će migranti iz kampa u Lipi bježati prema Bihaću i formirati divlje kampove, baš kao što je u Žegaru kod Bihaća - naglasio je Davidović.