latinica  ћирилица
01/10/2020 |  15:29 | Autor: SRNA

Miroviću i Vulinu plakete za dosljednu borbu za opstanak Srba u Srpskoj

Predsjedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu danas su u Bačkom Јarku, u opštini Temerin, uručene plakete za izuzetan doprinos radu Saveza krajiških udruženja iz Novog Sada i dosljednu borbu za opstanak Srba u Republici Srpskoj i regionu.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Mirović je nakon prijema plakete rekao da je počastvovan priznanjem i da ga posvećuje svim živim, a posebno palim borcima koji su svoje živote dali za čast i slobodu otadžbine.

- Naš zajednički cilj jeste jedinstvo i zajedništvo svih Srba i država u kojoj će mladi ljudi imati uzore iz vremena Petra Kočića i Svetozara Miletića, koji su svoje živote i rad stavili u službu otadžbine - naglasio je Mirović.

Mirović je priznanje Saveza krajiških udruženja primio na manifestacijama "Krajišnici u riječi i slici" i "Petru za Petrovdan".

Vulin je, primajući plaketu, istakao da su snažni i ujedinjeni Srbi i jaka Srbija zavjet koji se duguje precima i ono što se mora ostaviti potomcima.

Predsjednik Saveza krajiških udruženja Ranka Srdić Milić zahvalila je predsjedniku Pokrajinske vlade za podršku radu Saveza i očuvanju identiteta i kulture Krajišnika.

Današnje manifestacije u Bačkom Јarku organizovali su Savez krajiških udruženja iz Novog Sada sa 15 članica, potom Centar za očuvanje kulture i tradicije krajiških Srba i Kulturni centar "Lukijan Mušicki" iz Temerina.