latinica  ћирилица
01/10/2020 |  17:56 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Uručena posthumna odlikovanja porodicama 45 boraca VRS (FOTO/VIDEO)

U Bijeljini i Zvorniku uručena su 64 odlikovanja porodicama poginulih boraca i jednom RVI. Ovim činom Republika Srpska pokazuje da nije zaboravila ljude koji su za slobodu srpskog naroda dali najvrednije – život.
Župljanin uručuje medalje - Foto: SRNA
Župljanin uručuje medaljeFoto: SRNA

Najmlađi danas među članovima porodica poginulih boraca bio je Milan Koprivica. Odlikovanje je primio u Bijeljini za pokojnog djeda Milenka.

- Poginuo je na Žuči blizu Vogošće kada je branio svoj dom. Ponosan sam jer je moj đed branio Republiku Srpsku od neprijatelja - istakao je Koprivica.

Ovim činom Republika Srpska pokazuje da nije zaboravila ljude koji su za slobodu srpskog naroda dali najvrednije što su imali – vlastiti život.

- Mi moramo svakim danom sa svakog mjesta poručivati onima koji ne žele vidjeti Republiku Srpsku da je cijena koja je za nju data prevelika - izjavio je izaslanik predsjednice Republike Srpske Slobodan Župljanin.

Župljanin uručuje medalje (foto: SRNA)

- Svi nivoi vlasti trebaju nastaviti brigu o porodicama, da se zapošljavaju djeca, da invalidnine budu na vrijeme i da budu veće - rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Odlikovanja su uručena i u Zvorniku. 45 porodica poginulih boraca sa područja Zvornika, Milića, Vlasenice, Bratunca i Srebrenice primile su medalje zasluga za narod.

Uručena odlikovanja porodicama poginulih boraca (foto: SRNA)

Ukazom predsjednice Republike Srpske do sada je postuhmno odlikovano 2.145 poginulih i nestalih boraca u posljednjem otadžbinskom ratu.