latinica  ћирилица
01/10/2020 |  20:54 ⇒ 02/10/2020 | 10:19 | Autor: RTRS

Zvezda sa Kipra u Ligu Evrope (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Liga Evrope, pošto su u plej-ofu kvalifikacija savladali jermenski Ararat (2:0).

Utakmica je igrana na neutralnom terenu, i to na Kipru, koji je ovaj put bio srećan izabranicima trenera Dejana Stankovića.

Katai pred golom Ararata (Foto:Starsport)

Na taj način, "crveno-bijeli" će se naći u žrijebu grupa u drugom po jačini klupskom takmičenju na "starom kontinentu", a žrijeb je sutra (petak) i Zvezda bi trebala biti u drugoj jakosnoj grupi. Treba napomenuti, da je tim sa "Marakane" jedini srpski predstavnik koji je izborio plasman u grupnu fazu takmičenja, jer ranije su eliminisani Partizan, Čukarički i TSC.

Na startu utakmice viđeno je nekoliko prilika, promašivali su Katai i Ivanić, a onda je ovaj prvi pravom majstorijom savladao zemljaka Čupića. Pogodio je Katai, kada je bilo najpotrebnije, u 45. minutu. Nanizao je u slalomu nekoliko fudbalera i pogodio mrežu Čupića za 1:0.

Imao je i Ararat nekoliko dobrih situacija, ali nije bilo prisebnosti u odsutnim trenucima, pa je prvi dio igre pripao srpskom šampionu minimalnim rezultatom.

U nastavku meča Zvezda je bila bolji rival, i bilo je samo pitanje trenutka, kada će uduplati prednost. Dogodilo se to u 60. minutu, a u strijelce se upisao italijanski internacionalac Dijego Falčineli. Sjajno je pogodio glavom na centaršut Mirka Ivanića.

Italijan je u 71. minutu mogao riješiti pitanje pobjednika, ali Čupić je odlično intervenisao, a već 20-ak sekundi kasnije Ararat iz kontranapada postiže pogodak preko Lime za 2:1.

Do kraja meča, Ararat je imao još nekoliko prilika, ali Zvezda je uspjela sačuvati prednost i tako nastaviti pohod u Evropi.