latinica  ћирилица
03/10/2020 |  11:41 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Kapelo: Hvala Vladi Srpske što je obilježila ovaj događaj (VIDEO)

Hvala Vladi Republike Srpske što je i zvanično obilježila ovaj događaj, rekao je DŽon Kapelo, na obilježavanju 76 godina od operacije "Halijard", kojom je na Ozrenu spaseno 60 američkih pilota.
DŽon Kapelo - Foto: RTRS
DŽon KapeloFoto: RTRS

- Godinama smo pričali hrabru priču Draže Mihailovića i njegovih saboraca, koja je bila potisnuta u zaborav. Kada sam posjetio ovo polje vidio sam 30-40 seljaka sa srpskim i američkim zastavama, i onda sam shvatio koliko to znači svima - naglasio je Kapelo.  

On je istakao da će iz Boljnića krenuti priča širom svijeta, sa istim ciljom, da se pokaže da je srpski narod bio uz saveznike, rizikujući svoje živote.

- Hvala Predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, što njegujemo slavnu prošlost - naglasio je Kapelo.

On je napomenuo da su godinama pričali o đeneralu Draži Mihailoviću i o srpskom narodu koji su pomogli u spašavanju savezničkih pilota.

- S vama smo da bismo to proslavili, ovđe gđe je posljednja akcija završena - rekao je Kapelo, te ispričao kako je posjetio i Pranjane u Srbije odakle su spašavani saveznički piloti i poručio da će u Fondaciji nastaviti da govore o ovom činu srpskog naroda, jer je shvatio koliko je sve to bitno i za Srbe.

On je dodao da je srpski narod rizikovao živote da bi pomogli savezničkim pilotima.