latinica  ћирилица
05/10/2020 |  15:20 | Autor: SRNA

Humanitarno zbrinjavanje migranata izazov u narednom periodu

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić rekao je da, uz mjere koje se preduzimaju s ciljem efikasnijeg upravljanja migrantskom krizom, borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, trenutno veliki izazov pred nadolazeću zimu predstavlja humanitarno zbrinjavanje migranata i smanjenje pritiska na lokalne zajednice.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Cikotić se danas odvojeno sastao u Sarajevu sa šefom Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek, te stalnim predstavnikom UNDP-a BiH Stelianom Nederom.

Glavna tema razgovora sa Kavalekovom bila je aktuelna bezbjednosna situacija sa posebnim naglaskom na migrantsku krizu u BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji Ministarstva bezbjednosti i OEBS-a u oblasti sajber bezbjednosti.

Tokom susreta Cikotića sa Nederom, istaknuta je dosadašnja uspješna saradnja, koja je vidljiva kroz brojne realizovane zajedničke projekte.

Poseban fokus je bio na saradnji u oblasti suzbijanja zloupotreba malog oružja i lakog naoružanja, te je konstatovano da će biti nastavljena intenzivna saradnja u ovoj oblasti, koja je ocijenjena veoma važnom za povećanje bezbjednosti građana.