latinica  ћирилица
06/10/2020 |  10:13 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Promovisani kadeti jedinice za policijsku obuku (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske promovisalo je u Centru za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke, 325 kadeta 21. klase Јedinice za policijsku obuku - Policijske akademije koji su uspješno okonačali obuku i sedme klase Specijalne antiterorističke jedinice.
Promocija kadeta Јedinice za policijsku obuku - Foto: RTRS
Promocija kadeta Јedinice za policijsku obukuFoto: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da mu je čast da se obrati kadetima koji će od sutra štiti građane Srpske, njihovu imovinu i raditi ono što su naučili na akademiji.

On je naglasio da građani Republike Srpske mogu da budu nove snage MUP-a, da su ovi kadeti ogledalo MUP-a i Republike Srpske.

- MUP vašim školovanjem nastavlja svoj cilj, a to je da podmladimo policiju i da imamo mlade kadrove za budućnost Republike Srpske. Vlada ulaže ogromna sredstva da bi MUP bio na usluzi građanima. Samo u Centar za obuku je i biće uloženo više od devet miliona KM - rekao je Lukač, koji je uručio diplome trojici najboljih u klasi.

Promocija 325 kadeta 21. klase Јedinice za policijsku obuku

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman rekao je da je pred promovisanim kadetima obaveza da posao obavljaju časno i pošteno, svjesni da društvo i građani od njih očekuju mnogo.

- Aktuelni bezbjednosni rizici i prijetnje, prije svega mirantska kriza i terorizam, zahtijevaju spremnost da se reaguje u svakom trenutku u bilo kom dijelu Republike Srpske - rekao je Šikman.

Promocija 325 kadeta 21. klase Јedinice za policijsku obuku

Svečanosti u Centru za obuku u Zalužanima prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Izvor: RTRS/SRNA