latinica  ћирилица
08/10/2020 |  15:29 ⇒ 15:31 | Autor: SRNA

Rajčević: Degutantno naslađivanje opozicije nad sramnom odlukom CIK-a

Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a za lokalne izbore Srđan Rajčević izjavio je Srni da se o umjetničkom dojmu spota Ujedinjene Srpske može razgovarati, ali koristiti to za onemogućavanje izlaska na izbore jednoj političkoj partiji bez ikakvog pravnog osnova može samo da se dešava u sistemu kojim se želi na najgrublji mogući način derogirati izborna volja građana ili čak spriječiti da se ona slobodno izrazi.
Srđan Rajčević - Foto: SRNA
Srđan RajčevićFoto: SRNA

Rajčević je naglasio da je posebno degutantno svjedočiti naslađivanju opozicionih političkih stranaka iz Republike Srpske nad ovom sramnom odlukom CIK-a BiH.

On je upitao zar je opozicija došla do tog nivoa da im treba saveznik u politički insturisanoj CIK da, kroz vraćanje verbalnog delikta nečemu za što smo mislili da je daleko iza nas, ostvaraju rezultat na izborima.

- Mi u SNSD bi stali u zaštitu bilo koje političke stranke iz Republike Srpske, čak i opozicione kada bi bile žrtve birokratskog bh aparata. Zato i sada prinicijelno stojimo čvrsto protiv izbornog inženjeringa u režiji opozicije i CIK-a - istakao je Rajčević.

Šeg Glavnog izbornog štaba SNSD-a je naglasio da je ovo samo još jedan u nizu poteza kojim se želi baciti ljaga na suštinu demokratije, a to je fer i na zakonu zasnovan izborni proces.

- Ukoliko neko u ovoj zemlji još drži do zakona onda bi odluka Suda BiH morala da bude jasna pogotovo ako se uzme u obzir da je ovo presedan u izbornoj praksi i odluka za koju CIK nije imao uporište u Izbornom zakonu - rekao je Rajčević, istakavši da ne treba niko da ima dileme da je CIK svojim nalogodavcima učinio medvjeđu uslugu.

On je poručio da ovaj narod ima jednu karakternu crtu a to je inat i suprostavljanje nepravde, i upravo će uz pomoć ovakvih nerazumnih odluka rezultat aktuelne vladajuće koalicije na predstojećim lokalnim izborima biti bolji, posebno u Banjaluci.