latinica  ћирилица
11/10/2020 |  14:43 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Nadalu titula u Parizu (FOTO/VIDEO)

Najbolji teniser planete Novak Đoković i Španac Rafael Nadal igraju finale Rolan Garosa. Prenos možete pratiti na RTRS-u kao i tekstualni prenos na našem portalu.
Nadal i Đoković (foto: twitter.com/rolandgarros) -
Nadal i Đoković (foto: twitter.com/rolandgarros)

Novak Đoković 0 0 2 5

Rafael Nadal 3 6 6 7

III SET

17.51 - Siguran gem Nadala i 13. titula u Parizu za tenisera iz Španije.

17.47 - Brejk Nadala i sada Španac servira za meć i 13. titulu na Rolan Garosu. Gem je Đoković završio duplom servis greškom.

17.43 - Nadal dolazi do izjednačenja, 5:5.

17.37 - Gem Novaka! Ponovo je bilo drame, imao je Nadal brejk loptu, ali agresivnost Đokovića spasila je gem i sada po prvi put u meču Španac servira za opstanak u setu.

17.30 - Pokušao je Novak do brejka, nije stigao dalje od 30 u gemu, ali opet je dosta toga poklonio Nadalu.

17.24 - Ekspresan gem Đokovića za 4:3! Teško je reći da li se Novak vraća, ali definitivno igra bolje, nego u prva dva seta.

17.21 - Evo i brejka! Novak dolazi do 3:3, prilično izjednačen set, iskoristio je Đoković drugu brejk loptu i vratio se potpuno u set.

17.12 - Samo dva minuta, i izgubljen servis gem bez poena. Rafa sada ima sve u svojim rukama, dva seta i brejk prednosti u trećem.

17.10 - Novi gem Nadala, iako se Novak borio, nije mogao više od 30 u gemu.

17.04 - Čuva Novak svoj servis. Imao je i ovaj put Nadal brejk loptu, ali izvukao se svjetski broj 1. Čini se da polako Đoković ulazi u meč, ali pitanje da li je kasno za bilo kakav preokret.

16.57 - Izjednačuje lako Nadal. Ima nevjerovatan procenat prvog servisa, u posljednjem gemu ubacio je svih šest prvih servisa.

16.52 - Prvi pravi servis gem Đokovića! Ima početno vodstvo, ali nažalost tek u trećem setu.

II SET

16.45 - Lako i lijepo za oko Nadal osvaja svoj gem i drugi set. U ta dva seta Đoković je osvojio ukupno dva gema. Premalo za svjetskog broja 1.

16.39 - Konačno gem za Đokovića bez brejk lopte za Nadala!. Ipak, čini se da je Španac želio ostati koncentrisan na svoj servis, kako bi ubjedljivo završio servis i za drugi set.

16.36 - Strašno igra Nadal, već je 5:1.

16.31 - Ista meta isto odstojanje, novi brejk! Već je 4:1, kao da to nije Novak Đoković. Јednostavno, nema agresivnosti, brzine, preciznosti. Nadal igra standardno, ali Novak je daleko ispod svog nivoa.

16.25 - Potvrdio je Nadal brejk. Opet je Đoković bio blizu brejka, ali nije uspio prelomiti gem. Neforsirane greške su veliki problem, Novak ih ima 25, dok je Španac napravio samo tri.

16.18 - Opet brejk! Nadal nastavlja u istom ritmu, i koristi četvrtu brejk priliku. Ono što nije dobro, Nadal je imao brejk lopte u svih pet servis gemova Đokovića. Tek je početak drugog sata, ali za sada ovaj meč je jednosmjerna ulica.

16.10 - Nadal dolazi do izjednačenja, ali uz malu naznaku agresivnijeg Novaka. Imao je 15:30, ipak, Španac osvaja tri vezana poena, pa tako i gem.

16.01 - Konačno! Prvi gem Đokovića poslije 50 minuta igre. I ovaj put Nadal je imao tri brejk lopte (dvije vezane), ali Đoković je postao agresivniji  i nekako izvukao gem za početno vodstvo.

I SET

15.56 - Kraj prvog seta. 6:0 za Nadala. Malo ko je očekivao ovakav rasplet, ali po viđenom na terenu, zasluženo. Imaće Novak priliku da se resetuje, nije po to prvi put, ali ovaj put zaista ima najtežeg mogućeg protivnika. 

15.51 - Nevjerovatno! Novi brejk, i 5:0 za Nadala. I u ovom gemu Đoković je imao 40:0, pa dopustio Nadalu da dođe do brejk lopte, i to koristi za ubjedljivo vodstvo.

15.43 - Gem koji je trajao duže od 10 minuta i opet otišao na stranu Nadala! Propustio je Đoković čak tri brejk lopte, Nadal je agresivniji i zasluženo ima 4:0.

15.31 - Nadal dolazi i do drugog brejka. Đoković za sada bez riješenja za "kralja šljake", koji je lako došao do 3:0. Čini se da prvi set polako odlazi na stranu drugog reketa svijeta.

15. 25 - Španac potvrdio brejk, iako je Đoković zaprijetio, stigao do izjednačenja, ali Nadal je bio smiren i poveo na startu sa 2:0.

15.16 - Odmah na startu brejk! Iako je Novak imao 40:15, Nadal se fantastično branio i iskoristio svoju priliku za početno vodstvo.

15.10 - Duel je startovao, prvi servis ima Novak Đoković.

15.03 - Đoković i Nadal izašli su na cetralni teren i za nekoliko minuta počeće veliko finale.

14.45 - Zatvara se krov na stadionu "Filip Šatrije", što znači da organizatori očekuju kišu u Parizu.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Đoković i Nadal podjeliće svoj 56. megdan i to je najveće rivalstvo u svijetu tenisa ikada. Srpski teniser ima prednost, ostvario je 29 pobjeda, uz 26 trijumfa Nadala.

Isto tako, slijedi borba i za gren slemove, jer Španac ima 19 najvećih trofeja, i u slučaju pobjede poravnaće se sa Rodžerom Federerom, a Đoković bi ostao na 17. Međutim i srpski teniser ima računicu, u kojoj želi odmah do dvojca, jer bi trijumfom stigao do 18, ali bio bi jedini teniser na planeti, koji je sva četiri gren slem turnira osvajao najmanje dva puta.

Đoković - Nadal (foto:rolandgarros.com)

Ovim trijumfom Đoković bi zacementirao i prvu poziciju na ATP listi, i sasvim izvjesno prestigao bi Federera na prvom mjestu po broju nedjelja na prvoj poziciji na ATP listi, a Novak juri 311. sedmicu za preuzimanje prve pozicije.

S druge strane Nadal ima već 12 trofeja na Rolan Garosu, i rekorder je po broju pehara na jednom gren slemu.

Sve su to razlozi po kojem će ovo finale biti specifično, i po mnogima veliko, jer igraju trenutno dva najbolja tenisera planete.

Kralj šljake Rafael Nadal, i kralj svih podloga Novak Đoković.