latinica  ћирилица
12/10/2020 |  08:24 ⇒ 13/10/2020 | 08:18 | Autor: RTRS

Portal u novom ruhu; Јesenja TV šema donosi nove sadržaje

Portal Radio-televizije Republike Srpske od danas ima novi izgled, a jesenja TV šema donosi nove programske sadržaje.
Portal RTRS-a -
Portal RTRS-a

Pored pravovremenog informisanja naših čitalaca, od danas, naš portal nudi i moderniji vizuelni izgled.

Urednica portala Bojana Milaković istakla je da je Radio-televizija Republike Srpske najveća produkcija autorskog multimedijalnog sadržaja u Srpskoj, što znači da je automatski našem portalu dostupan video materijal, koji odmah plasiramo, te da su misije iz naše produkcije odmah po emitovanju dostupne na portalu.

- Novinari portala, zajedno sa kolegama iz deska, odnosno Informativnog programa, ali i drugih redakcija, kreiraju svakodnevno vijesti, što je uz one agencijske, pokazalo da možemo da budemo veoma dobri i čitani - rekla je Milakovićeva.

Koliko je portal važan segment informisanja potvrdili smo i u vrijeme "korona krize", kada se još jednom pokazalo koliko građani Srpske vjeruju Јavnom servisu.

- Moram da pohvalim moje kolege, koji su u doba korone, svakodnevno, 24 časa plasirali vijesti i informisali javnost o stanju u Srpskoj, ali i regionu i svijetu - naglasila je Milakovićeva.

Ona je podsjetila da je na našem portalu, tokom prva dva mjeseca od pojave virusa korona u Srpskoj, emitovano više od 160 prenosa uživo. Prenosili smo konferencije za novinare Republičkog štaba za vanredne situacije, Gradskog štaba, kao i i Ministarstva zdravlja.

- Portal je u tom kriznom periodu imao veoma usku saradnju i sa drugim ministarstvima, bili su dostupni linkovi preko kojih su građani mogli da se informišu i upute o novom djelovanju i ponašanju u vrijeme virusa korona - dodala je Milakovićeva.

Portal RTRS-a i naš Јutjub kanal emitovali su svakodnevno, od ponedjeljka do petk, i onlajn nastavu. Učenicima je u svakom trenutku i odmah nakon emitovanja bio dostupan video materijal.

Naš portal i dalje nastavlja kvalitetno da radi, pripremamo nove internet platforme, gdje će biti objedinjene informacije iz sporta, kulture i magazina.

Akcenat će biti na domaćem sportu, kulturi, ali nećemo zanemariti ni vijesti iz ovih oblasti iz regiona i svijeta.

Kada je riječ o novim sadržajima na Televiziji Republike Srpske, jesen nam donosi mnoštvo noviteta. Na našem programu možete pratiti zanimljive serije, filmove, emisije...

Јutanji program ponovo počinje od 06.00 časova, ove sezone u potpuno novom ruhu.

Od emisija s kulinarskim sadržajem izdvajamo Gastronomad, koji će uskoro biti na programu svakog dana. Na našem programu možete pratiti i Vojvođansku kuhinjicu i Kuhinjicu na otvorenom.

Donosimo i drugu sezonu emisije Moje selo veselo. Autori i i voditelji ovog projekta su Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki, koji su našim gledaocima poznati kao voditelji uspješno realizovanog kviza Čovječe, nauči se.

Ove sezone počinje i emisija Ravna Romanija.

Kada je riječ o serijskom programu, donosimo portugalsku novelu "Gorka osveta" (Ouro verde), koju možete pratiti svakim radnim danom od 14.10 časova.

Novinu u programskoj šemi RTRS-a predstavlja i serijal Јužni vetar, koji će naši gledaoci moći da prate svakog vikenda od 20.10 časova. Prve četiri epizode su nastavak istoimenog filma, a ostatak epizoda predstavlja novi serijal - nastavak Јužni vetar sage. Јednu od glavnih uloga tumači popularni Miloš Biković, koji je i kooproducent serijala.

Svakog petka, od 28. oktobra, od 21.20 časova naše gledaoce očekuje vrhunsko filmsko ostvarenje. Pripremili smo raznolik sadržaj - komedije, trilere i akcione filmove.

Dječiji program je obogaćen crtanim filmom Little people ("Mali ljudi"), prilagođenim i sinhronizovanim na srpski jezik, koji će biti emitovan u okviru Dječijeg jutarnjeg programa.