latinica  ћирилица
12/10/2020 |  09:58 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske u Trebinju sa dekanima fakulteta (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Trebinje, a toga i Nevesinje.
Predsjednica Cvijanović u Trebinju sa dekanima fakulteta - Foto: SRNA
Predsjednica Cvijanović u Trebinju sa dekanima fakultetaFoto: SRNA

Cvijanović je posjetu Trebinju počela obilaskom Fakulteta za proizvodnju i menadžment, gdje se sastala sa dekanom ovog fakulteta Dušanom Јokanovićem i dekanom Akademije likovnih umjetnosti Veselinom Brkovićem.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak.

Predsjednica Srpske je poručila da se razvoj svake lokalne zajednice temelji na obrazovanim pojedincima.

Cvijanović je pohvalila način organizovanja Fakulteta za proizvodnju i menadžment i Akademije likovnih umjetnost, istakavši da raduje činjenica da, osim dobre saradnje sa resornim ministarstvom, dobro sarađuju i sa lokalnim institucijama.

Ona je naglasila da su to ustanove sa dugom tradicijom, te da su s pravom dobile najveće priznanje lokalne vlasti, s obzirom na značaj za razvoj lokalne zajednice.

Dodala je da je važno da ovdje univerzitetska zajednica živi na ovaj način, te da to daje dodatnu dinamičnost naporima grada da se razvija turistički, privredno i na svaki drugi način.

- Posebno me raduje ta saradnja koja postoji sa lokalnim vlastima i činjenica da su lokalne vlasti koncipirale različite vidove podrške za sve kategorije društva, pa tako i za svoje studente ovdje, pokazujući tako posebnu brigu - istakla je Cvijanović.

Predsjednica Cvijanović u Trebinju sa dekanima fakulteta (Foto: Srna)

Ranije je Kabinet predsjednice finansijski podržao ugradnju lifta za lica sa invaliditetom u zgradi Fakulteta za proizvodnju i menadžment. Fakulteti, u saradnji sa lokalnom zajednicom, nastoje da podrže svakog studenta, između ostalog, i stipendiranjem onih koji upišu deficitarna zanimanja.

Dekan Јokanović je istakao da je predsjednica Srpske podržala razvoj fakulteta i saradnju sa lokalnom zajednicom.

Uskoro bi u Trebinju trebalo da bude otvoren i Poljoprivredni fakultet.