latinica  ћирилица
12/10/2020 |  12:56 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Cvijanović u Nevesinju: Nismo odustali od realizacije projekata (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti je opštini Nevesinje.
Cvijanović u Nevesinju - Foto: RTRS
Cvijanović u NevesinjuFoto: RTRS

Cvijanović se sastala sa načelnikom ove opštine Milenkom Avdalovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilijom Tamindžijom.

Cvijanović je nakon sastanka rekla da institucije Srpske nisu odustale od značajnih projekata koje je trebalo realizovati u Nevesinju, a što nije bilo moguće usljed epidemije virusa korona.

Ona je istakla da će Vlada Republike Srpske, ali i iz budžeta predsjednice Srpske, intervenisati da bi se već krajem godine počelo sa realizacijom projekata.

- Imamo svijest o tome šta su potrebe Nevesinja i zainteresovani smo da ga razvijamo i pravimo sve uspješniju lokalnu zajednicu - rekla je predsjednica i dodala da je raduje odnos posvećenosti lokalne uprave prema potrebama stanovnika i mjesnih zajednica, ali i dobar odnos koji imaju sa republičkim institucijama.

Foto: RTRS

Avdalović je rekao da u ovoj lokalnoj zajednici slijede projekti rekonstrukcije puta od Nevesinja do Mostara, odnosno do međuentitetske linije, zatim rekonstrukcija zgrade u kojoj su smještene biblioteka, Muzička škola i Spomen-soba, projekat kanalizacije za naselje Šehovina, Miljvac i Šajbe, te izgradnja saobraćajnica u najvećim izbjegličkiom naseljima Brežine i Lapčevine.

Nakon ovog sastanka, predsjednica Srpske je posjetila Udruženje za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju "Moja nada".

Foto: RTRS

Predsjednica Srpske prethodno je posjetila Trebinje gdje se sastala sa dekanom Fakulteta za proizvodnju i menadžment Dušanom Јokanovićem i dekanom Akademije likovnih umjetnosti Veselinom Brkovićem.