latinica  ћирилица
12/10/2020 |  14:00 ⇒ 15:00 | Autor: SRNA

Mićić: Saradnjom grada i Vlade Srpske do bržeg razvoja Semberije

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da dobra saradnja grada sa Vladom Republike Srpske daje značajne rezultate u razvoju lokalne zajednice i stvaranju uslova za bolji život građana Semberije, kao što je današnje pojeftinjenje vode i kanalizacije za 10 odsto.
Mićo Mićić - Foto: RTRS
Mićo MićićFoto: RTRS

- Lokalna zajednica teško može iz svog budžeta da radi velike investicije, zato što budžet grada i nije predviđen za to, a kapitalne investicije finansiraju se uz pomoć Vlade Republike Srpske ili dijelom iz kredita - rekao je Mićić po okončanju sjednice Skupštine grada na kojoj je usvojen Nacrt budžeta za narednu godinu.

On je kao primjer velikih ulaganja Vlade Republike Srpske koja se realizuju u Bijeljini naveo projekat navodnjavanja, rekonstrukciju zgrade Sokolskog doma i izgradnju fiskulturne sale i obdaništa u naselju Patkovača, uz ogromna sredstva koja će biti usmjerena u izgradnju auto-puta, za šta je već završena eksproprijacija zemljišta.

Mićić je dodao da mnoga od tih davanja nisu izražena u novcu, a ogromna su, poput ustupanja zemljišta za izmještanje autobuske stanice i izgradnju dodatne saobraćajnice.

- I smanjenje cijene vode i kanalizacije u Bijeljini omogućila je Vlada Republike Srpske, koja je preuzela otplatu jednog od dva preostala kredita kojim je finansirana izgradnja kanalizacije i prečistača vode - rekao je Mićić.

Prema riječima gradonačelnika, saradnja lokalne zajednice sa Vladom omogućava da se veliki projekti realizuju brže, na dobrobit svih građana.

Mićić je istakao da će zaduženost grada u idućoj godini biti svega 10 odsto, a kada počne otplata posljednjih kredita dostići će 14 procenata, što je još daleko od dozvoljenih 18 odsto.

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas nacrt budžeta za narednu godinu od 51,5 miliona KM i odluku o smanjenju cijene vode i kanalizacije u gradu za 10 odsto.