latinica  ћирилица
12/10/2020 |  16:24 ⇒ 16:25 | Autor: SRNA

Crna Gora: Tri lica osumnjičena da su oštetila budžet za 120.000 evra

Podgorička policija podnijela je tužilaštvu u tom gradu zbog sumnje da su zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju oštetili crnogorski budžet za 120.270 evra.
Policija Crne Gore (foto:insajder.net/sr) -
Policija Crne Gore (foto:insajder.net/sr)

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je krivična prijava podnesena protiv preduzeća "Gorski kedar" zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, kao i odgovornih u firmi N.B. /58/ iz Tivta, državljanke Srbije nastanjenje u Kotoru čiji su inicijali T.M. /35/ i državljanina Srbije sa privremenim boravkom u Tivtu, koji je osnivač i izvršni direktor, čiji su inicijali D.V. /34/.

- Kriminalističkim provjerama utvrđeno je da su. N.B, T.M. i D.V. kao odgovorni u preduzeću `Gorski kedar` od 2015. do prošle godine prilikom angažovanja stranih državljana prikazivali lažne činjenice nadležnom državnom organu suprotno Zakonu o strancima i Pravilniku o obrascima i bližim uslovima i načinu izdavanja dozvola za privremeni boravak i privremeni boravak i rad, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist na štetu budžeta od 120.270 evra - navodi se u saopštenju.