latinica  ћирилица
12/10/2020 |  17:35 ⇒ 17:38 | Autor: SRNA

Molitvena podrška mitropolitu Amfilohiju za što brže ozdravljenje

Međunarodni fond za jedinstvo pravoslavnih naroda poslao je Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju pismo sa molitvenom podrškom i porukom za što brže ozdravljenje.
Mitropolit Amfilohije (Foto: Sputnik / Radoje Pantović) -
Mitropolit Amfilohije (Foto: Sputnik / Radoje Pantović)

- U ime Međunarodnog fonda za jedinstvo pravoslavnih naroda, čijim Upravnim savjetom predsjedava Njegova svetost patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril, i u svoje lično ime, želim Vam Vaše visokopreosveštenstvo što brže ozdravljenje i jačanje duhovne i tjelesne snage kako bi i dalje blagodatno i žrtveno služili u slavu Hristovu na dobro naroda Božijeg koji Vam je povjeren od Svevišnjeg, sve u ime duhovnog okrepljenja i jedinstva pravoslavnog svijeta - navodi se u pismu koje je potpisao predsjednik Fonda Valerij Aleksejev, objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nalazi se na bolničkom liječenju zbog virusa korona i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Mitropolit Amfilohije je u utorak, 6. oktobra, testiran na virus korona u cetinjskoj Bolnici "Danilo Prvi", nakon čega je prebačen u Klinički centar Crne Gore zbog boljih uslova za liječenje.