latinica  ћирилица
12/10/2020 |  18:40 ⇒ 22:52 | Autor: RTRS

Cvijanović u Trebinju i Nevesinju: Podrška strateškim projektima (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Trebinje i Nevesinje. Istaknuta je opredijeljenost da se, uz pomoć republičkih institucija, nastave započeti projekti i investicije. Predsjednica Cvijanović sastala se i sa dekanima Fakulteta za proizvodnju i menadžment i Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, a posjetila je i Udruženje djece s posebnim potrebama "Moja nada".
Cvijanović u Nevesinju - Foto: RTRS
Cvijanović u NevesinjuFoto: RTRS

Za predsjednicu Cvijanović, Trebinje je primjer kako svaka lokalna zajednica treba da osmisli i da se bori za svaki projekat. Republičke institucije će kako je najavljeno, kroz saradnju sa Srbijom, učiniti sve kada je riječ o realizaciji strateških projekata - izgradnje aerodroma i kliničkog centra u Trebinju

- Trebinje ima jaku razvojnu šansu i treba nam odgovorna lokalna vlast koja će moći da pretoči to sve u realnost. Samim tim što smo Trebinje odredili kao strateški centar znači da nam trebaju sposobni ljudi na čelu lokalne zajednice - istakla je Cvijanović.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja i predsjednik GO SNSD-a Trebinje, pričao je o realizovanim projektima u gradu.

- Grad Trebinje je otprilike oko 60 programa uradio u prethodnom periodu, jedinstveni smo u regionu i mi to hoćemo da prošemo ostalima i iskoristimo priliku da naše programe koje koristimo promovićemo u drugim sredinama jer nam je cilj jako Trebinje, jaka Republika Srpska - naglasio je Ćurić.

Sličan sastanak održan je i u Nevesinju, na kojem je razgovarano o realizovanim ali i, zbog pandemije, prolongiranim projektima rekonstrukcije magistrale Nevesinje -Mostar, zgrade Biblioteke i Muzičke škole i kanalizacione mreže u nekoliko naselja.

- Predsjednica Republike nas je uvjerila da ćemo ili krajem ove ili početkom iduće godine dobiti sredstva za ove projekte - rekao je Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje.

Željka Cvijanović, potpredsjednica SNSD-a, pričala je o razvoju Nevesinja.

- Mi imamo svijest o tome šta su potrebe Nevesinja, zainteresovani smo da razvijamo sve bolju i uspješniju lokalnu zajednicu. Proći će i ovo vrijeme i sve ono što jesu poteškoće izazvane pandemijom, sigurna sam da ćemo se izboriti - naglasila je Cvijanović. 

Posjetu jugu Srpske, predsjednica Cvijanović iskoristila i da razgovara sa dekanima Fakulteta za proizvodnju i menadžment i Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju. Predstavnici fakulteta za proizvodnju i menadžment zahvalili su se predsjednici za donirana sredstva za ugradnju lifta za studente sa invaliditetom.

- Predsjednica je dala punu podršku za ovakav razvoj fakulteta, onaj razvoj koji promoviše i saradnju sa ministarstvima u okviru integrisanog univerziteta i što snažniju i jaču saradnju sa lokalnom zajednicom čime fakultet postaje motor, stub razvoja šire i uže društvene zajednice - poručio je Dušan Јokanović, dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment. 

- Posebno me raduje saradnja koja postoji sa lokalnim vlastima i činjenica da su lokalne vlasti koncipirale različte vidove podrške za sve kategorije stanovništva, pa tako i za studente. Sve pohvale načinu organizovanja fakulteta. Fakulteti sa dugom tradicijom dobili su najveće priznanje lokalne zajedncie s obzirom na značaj - dodala je Cvijanović.

Predsjednica Srpske posjetila je i Udruženje djece s poteškoćama u razvoju "Moja nada" u Nevesinju, kojima je ranije donirala sredstva za ugradnju lifta u vrijednosti 55.000 maraka. 

- Lift nije u funkciji, radi korone se odužio rad, ali trebali bi krajem sedmice da završimo da lift bude u funkciji. Imamo djece koji dolaze sa serebralnom paralizom tako da nam lift puno znači - naglasila je Slavica Bulat, direktor Udruženja "Moja nada".

Predsjednica Cvijanović obećala je nastavak podrške radu i aktivnostima ovog Udruženja.