latinica  ћирилица
13/10/2020 |  07:52 ⇒ 09:16 | Autor: TANЈUG

Tramp se vratio u kampanju: Završio sam s koronom, osjećam se moćno (VIDEO)

Američki predsjednik Donald Tramp vratio se u predizbornu kampaju manje od dvije nedjelje nakon što je saopštio da je zaražen virusom korona.

Tramp je održao skup u Sanfordu na Floridi, na kojem je, bez maske na licu, pohvalno govorio o svom upravljanju epidemijom, prenosi Rojters.

Tramp je ulazeći na aerodrom u Sanfordu bacao maske u gomilu, a tokom obraćanja u više navrata govorio o svom oporavku od kovida-19.

- Završio sam s tim. Kažu da sam sad imun. Osjećam se tako moćno - rekao je Tramp pred hiljadama pristalica koje su stajale zbijeni jedni uz druge, većina bez maski.

Dodao je da se osjeća toliko moćno da bi mogao da uđe u publiku i sve izljubi.

- Poljubiću momke i lijepe žene, svima ću dati veliki debeli poljubac - rekao je Tramp.

Si-En-En primjećuje da je njegov govor trajao nešto manje od sat vremena, što je kraće od onoga što je uobičajeno, što je između 90 minuta i dva sata.

Skup u Sanfordu, prvi od četiri planirana za naredna četiri dana, pokazao je da Tramp nije odustao od svog pristupa otkako je zaražen virusom, navodi Rojters.

- Ako želite da izađete, izađite - poručio je on okupljenima.

Skup je održan nekoliko sati nakon što je Bijela kuća saopštila da je testiran negativn na virus korona i da nije zarazan.

Demokratski kandidat DŽo Bajden u ponedjeljak je imao dva predizborna nastupa u još jednoj promjenljivoj državi, Ohaju.

On je kritikovao Trampa zbog umanjivanja prijetnje virusa korona i ismijao izjavu predsjednika da "ne želi da unosi paniku među Amerikance".

- Tramp je taj koji se uspaničio. Njegovo nemarno ponašanje od kada je dobio dijagnozu takođe je nesavjesno. I što je duže predsjednik, Tramp sve više postaje nesmotren - naveo je Bajden.

Samo tri nedjelje prije izbora 3. novembra nove akete pokazuju da Tramp zaostaje za bivšim američkim potpredsjednikom za 10 poena širom SAD, ali je razlika manja u pojedinim ključnim državama, kao sto je Florida, gdje Bajden vodi za 3,7 poena, navodi Bi-Bi-Si.